نور ثامن

نکات و ریزه کاری های خانه داری

 

اسرار شیشه های شفاف

 


پاكیزه نگه داشتن شیشه ها از جمله موارد كلیدی در حفظ نظافت محیط است. شاید در نگاه اول این مسئله ساده به نظر برسد. اما برای آنكه بتوانید با كمترین میزان تلاش به بالاترین نتیجه دست پیدا كنید بد نیست نگاهی به نكات زیر داشته باشید.


اسرار شيشه هاي شفاف

برخلاف تصور بسیاری از مردم بهترین زمان برای تمییز کردن شیشه صبح‌ها نیست! بلکه برعکس عصرها آنهم هنگام غروب‌ می‌باشد... زمانی که آسمان هنوز روشن است اما نور آفتاب دیگر تابش مستقم ندارد. شاید باور نکنید اما بهتر از آن روزهایی است که هوا کمی ابری است و بارانی نمی بارد، به عبارتی خورشید زیر ابر‌ می‌باشد.‌ می‌پرسید چرا؟ برای آنکه تابش نور خورشید به شیشه و گرمایی که در آن تولید‌ می‌کند باعث تبخیر و خشک شدن سریع آب یا مایعی که برای تمیز کردن شیشه از آن استفاده‌ می‌کنید،‌ می‌شود و زمانی برای شما باقی نمی گذارد تا با دستمال شیشه را تمیز کنید و عملا شما دستمال را روی شیشه تقریبا خشک خواهید کشید.

همچنین توصیه می‌شود در روزهای بسیار سرد که شیشه‌ها یخ زده‌اند آنها را پاک نکنید. در این وضعیت شیشه‌ها بسیار ترد و شکننده می‌شوند و امکان شکستن آن زیاد است.

برای از بین بردن لکّه‌های سیاه که در گوشه‌های پنجره به‌وجود می‌آید، از مسواک کهنه استفاده کنید. به این ترتیب که آن را در مخلوط آب و مایع سفید کننده وارد کنید و سپس روی محل مورد نظر بکشید

انتخاب ابزار مناسب

پیش از هر چیز باید ابزار مناسب انتخاب كنید. اگر به این منظور وسایل مناسب در اختیار نداشته باشید، كار برایتان بسیار دشوار می شود و پس از مدت زمان كوتاهی خسته می شوید و تصورمی كنید كه كارتان خیلی سخت شده است. سعی كنید از یك شیشه شوی حرفه ای و مواد پك كننده قوی استفاده كنید.

شیشه شوی را تمیز كرده و اگر لازم بود تیغه آن را عوض كنید. شیشه شوی كثیف لكه ها را بر روی شیشه جا گذاشته و نتیجه خوبی نمی دهد. سعی كنید هنگام پاك كردن شیشه ها آنرا از بالا به سمت پایین تمیز كنید. و شیشه شوی را با زاویه 45 درجه در دست بگیرید.

در مورد میزان آب مصرفی خیلی مراقب باشید. یك سطل انتخاب كنید و مواد شوینده و آب را داخل آن بریزید. آب زیاد ممكن است روی زمین بریزد و كار شما را دو برابر كند.

اسرار شيشه هاي شفاف

انتخاب زمان مناسب

در روزهای بارانی كه باید شست و شوی شیشه ها را به طور كلی فراموش كنید. شاید تعجب كنید اما در روزهایی كه تابش آفتاب به صورت مستقیم می باشد نیز بهتر است این كار را انجام ندهید مگر سرعت عمل بالایی داشته باشید. در روزهای آفتابی مواد پاك كننده سریع خشك شده و به شیشه می چسبند.

اگر شیشه ها خیلی كثیف هستند، می توانید 2 تا 3 قاشق سركه در یك سطل آب بریزید تا پاك كنندگی ساده تر شود. یكبار شیشه ها را به صورت عمودی و بار دیگر به صورت افقی تمیز كنید.

پاك كردن شیشه ها در شهر های غبار آلود دشوار است. برای اینكه شیشه ها كاملأ براق و تمیز شوند مقداری از مخلوط آب و الكل روی شیشه ها میكشید سپس با پارچه نرم و بدون كرك خشك كنید .شیشه ها كاملأ براق می شوند.

برای خشك كردن ساده ترین روش استفاده از روزنامه باطله است. روزنامه همانند كاغذهای خشك كن گران قیمت عمل می كند. برای اینكه دست هایتان رنگ چاپ روزنامه را به خود نگیرد می توانید از دستكش استفاده كنید

نكات حیاتی

اگر مجبور به استفاده از نردبان و یا چهارپایه هستید، محل قرار دادن آنرا محكم كنید و یا از شخص دیگری برای نگه داشتن نردبان كمك بگیرید.

زمان پاك كردن شیشه ها از هر دو دست خود كمك گرفته و با هر دو دست كار كنید.

 

شستشوی صحیح پرده ها  

پرده در زیباتر كردن دكوراسیون داخلی منازل نقش بسزایی را ایفا می كند و در حقیقت نشاندهنده سلیقه شخصی ساكنان خانه است و همچنین در حفظ حریم شخصی نیز كمك می كند. اما از آنجاییكه در مجاورت پنجره ها قرار می گیرد، گرد و خاك زیادی را به خود جذب می كنند و زود كثیف می شوند. اگر حیوان خانگی هم داشته باشید كه بهترین جا برای چسبیدن موهای حیوان است و چون بهترین مكان برای جمع شدن گرد و غبار است به آلرژی هم دامن می زند. از اینرو هر كدبانوی با سلیقه باید شستن پرده ها را جزء برنامه های روتین تمیز كردن خانه خود قرار دهد.

شستشوي صحيح پرده ها

بهترین زمان برای شستشوی پرده ها یك روز آفتابی است. هنگامیكه پرده ها در حال شستشو هستند، می توانید از این فرصت استفاده كرده و پنجره ها را نیز تمیز كنید.

لكه ها هم معضل دیگری برای پرده ها به حساب می آیند، به ویژه برای پرده آشپزخانه كه بالای سینك ظرفشویی نصب شده باشد. برای از بین بردن این لكه ها پیش از اینكه پرده ها را وارد ماشین لباسشویی كنید، وان حمام را پر از آب و سركه كرده و پرده ها را به مدت 10 دقیقه در آن بخیسانید. 

پیش از اینكه پرده را مستقیماً داخل ماشین لباسشویی بیندازید آنرا بیرون از خانه برده و خوب تكان دهید تا گرد و خاك از روی آن پاك شود

** پس از اتمام شستشو بلافاصله پرده ها را از دورن ماشین لباسشویی خارج كرده، آنها را آویزان كنید تا آب اضافی شان خارج شود و سپس آنها را به میل پرده آویزان كنید تا روی پنجره به مرور خشك شوند.

** اگر قصد اتو كشیدن پرده ها را دارید می بایست این كار را قبل از خشك شدن كل پارچه و زمانی كه پرده هنوز نمدار است انجام دهید.

 

نكاتی در مورد تمیز كردن پرده های حمام

از آنجایی كه فضای حمام مرطوب است احتمال ایجاد قارچ و كپك به ویژه بر روی پرده های پارچه ای حمام زیاد است. بنابراین سعی كنید دست كم هفته ای یكبار پرده های حمام را شسته و خشك كنید. در حین شستشو حداقل برای 5 دقیقه پرده را داخل ضد عفونی كننده ها خیس كرده و سپس آنها را خشك نمایید.

 

 

فرآوری : فهیمه کهتری

بخش خانواده ایرانی تبیان


منابع:

نشریه منزل

کتاب کوتاه و پر فایده برای خانم ها

آکاایران

.............................................................................................................................................

فرش های براق ،هدیه ما به شما

 


با استفاده از مواد پیشنهادی زیر دیگر نگران تمیز کردن لکه‌ها یا مواد ریخته شده روی فرش نباشید.

فرش

** کمتر چیزیست که نتوان با جوش‌شیرین و سرکه تمیز کرد. خوشبختانه لکه‌های فرش هم از این امر مستثنی نیستند. فقط کافیست پودر جوش‌شیرین را روی لکه فرش بریزید و سرکه سفید را اضافه کنید. بعد از تمام شدن کف حاصل، یک دستمال را که قدرت جذب بالایی دارد، روی فرش بکشید تا سرکه را جذب کند، بگذارید این قسمت خشک شود. با جاروبرقی باقی‌مانده جوش‌شیرین را جمع کنید. برای لکه‌های بزرگ‌تر از جوش‌شیرین به تنهایی استفاده کنید. آن را روی فرش بپاشید و حداقل بعد از نیم ساعت جاروبرقی بزنید.

 

نمک

مخلوط سرکه و نمک نیز از بین‌برنده لکه فرش است. این دو ماده را به صورت خمیر درآورید و روی لکه بریزید، بگذارید تا جذب شوند. دستمال مرطوب را روی محل مورد نظر بمالید. بعد از خشک شدن جاروبرقی بزنید.

 

بخار

آب را داخل دستگاه بخارشور بریزید. کاتالوگ دستگاه را با دقت بخوانید. در صورت اجازه استفاده از مواد شیمیایی، بهتر است به جای آن از مخلوط آب و سرکه استفاده کنید.

برای لکه‌های بزرگ‌تر از جوش‌شیرین به تنهایی استفاده کنید. آن را روی فرش بپاشید و حداقل بعد از نیم ساعت جاروبرقی بزنید

پراکسید هیدروژن

پراکسید هیدروژن تمیزکننده فوق‌العاده‌ای به خصوص برای لکه‌های پروتئین و خون است. با ریختن این ماده روی فرش، شاهد از بین رفتن لکه خواهید بود. روی محل مورد نظر آب یا سرکه سفید بمالید.

 

فرش

استفاده از زمین شور

بله با استفاده از زمین شور هم می‌توانید فرش را تمیز کنید. 2 پیمانه جوش‌شیرین را با ¼ پیمانه بوره یا تکه‌های صابون مخلوط کنید. به این مواد 20-10 قطره اسانس معطر دلخواه اضافه کنید. معمولا از اسطوخودوس یا لیمو استفاده می‌شود. مواد را خوب به هم بزنید و با اسپری روی فرش بپاشید. در مرحله بعد ¼ پیمانه آب گرم را با 1 پیمانه سرکه سفید مخلوط کنید. زمین‌شور اسفنجی را داخل آن کنید و روی مواد ریخته شده قبلی بکشید. بگذارید فرش حداقل ساعت خشک شود سپس جاروبرقی بکشید.

 

پودر ذرت

چه باور کنید یا نه پودر ذرت هم به تمیز کردن فرش شما کمک می‌کند. 1 پیمانه از آن را با یک پیمانه بوره و ½ پیمانه جوش‌شیرین مخلوط کنید و روی فرش بپاشید. با کشیدن یک پارچه مرطوب یا زمین شور اسفنجی روی فرش آن را تمیز کنید. بعد از خشک شدن جاروبرقی بزنید.

 

 

بخش خانواده ایرانی تبیان

منبع : همشهری آنلاین

...................................................................................................................................................................

چطور ظروف استیل را تمیز کنیم؟

 


یکی از ظرف هایی که در اشپزخانه کاربرد فراوان دارد،ظرف استیل است .اما نکاتی را درخصوص این ظظرف ها باید رعایت کنیم تا هم عمر طولانی تری داشته باشند و هم ظاهر مناسب تری.


چطور ظروف استیل را تمیز کنیم؟

آب گرم

خیلی وقت‌ها ظرف استیل تنها با استفاده از آب گرم پاک می‌شود. اگر ظرف چرب نباشد، کافیست آب گرم را روی آن بریزید و با یک دستمال نرم خشک کنید. در صورت تمایل برای تمیزتر و راحت‌تر شدن شستشو می‌توانید از یک ماده شوینده هم استفاده کنید.

بعضی مواقع مواد معدنی آب، روی ظرف‌های استیل لکه بر جا می‌گذارد، برای حفظ درخشش اولیه بهتر است آن‌ها را با یک حوله خشک، پاک کنید.

 

شوینده‌های ملایم

در مورد لکه‌های کباب‌پز یا سینک به جای سیم از شوینده‌های ملایم استفاده کنید.

در مورد غذای باقی مانده روی تابه یا قابلمه استیل یا سینک آشپزخانه و یا کباب‌پز از پودرهای ملایم شوینده استفاده کنید. مواد شوینده همراه با آب گرم و پارچه یا برس نرم برای این کار مناسبند.

سیم یا سایر برس‌ها سطح استیل را خش می‌کنند.

 

سرکه

یکی از بهترین پاک‌کننده‌ها برای ظروف استیل آشپزخانه، سرکه است. کافیست مقداری سرکه سفید را به صورت اسپری روی وسیله مورد نظر بپاشید و با پارچه نرم آن را پاک کنید. اسید استیک موجود در سرکه به تمیز شدن ظرف‌های استیل کمک می‌کند. بعضی افراد از آب لیمو برای این کار استفاده می‌کنند که تاثیری مشابه دارد. کافیست این مواد را روی ظرف ریخته روی آن دستمال نرم بکشید.

 

استفاده از شیشه‌شور

برای حفظ درخشندگی ظرف‌های استیل از شیشه پاک‌کن استفاده کنید.

برای از بین بردن جای انگشتان از روی گاز، مایکروفر یا یخچال استیل، از شیشه‌شورها کمک بگیرید و به‌راحتی آن‌ها را تمیز کنید.

در مورد غذای باقی مانده روی تابه یا قابلمه استیل یا سینک آشپزخانه و یا کباب‌پز از پودرهای ملایم شوینده استفاده کنید. مواد شوینده همراه با آب گرم و پارچه یا برس نرم برای این کار مناسبند

 

استفاده از خمیر کربنات سدیم همراه با یک پارچه نرم و شستشو با آب گرم هم جای انگشتان را از بین می‌برد.

 

الکل یا سایر حلال‌های شیمیایی

در اثر استفاده از روغن و به خصوص سرخ کردن، به مرور مواد چسبناکی روی هود یا بالای گاز ایجاد می‌شود. برای تمیز کردن آن‌ها کافیست کمی الکل را روی پارچه نرم بریزید و تا از بین رفتن آن‌ها، روی سطح مورد نظر بمالید.

از الکل می‌توانید برای تمیز کردن سطح کتری و سایر ظرف‌های چرب شده هم استفاده کنید. کافیست بعد از مالیدن دستمال الکلی، آن‌ها را با آب گرم بشویید، خشک کنید و متوجه برق افتادن آن‌ها شوید.

 

 

بخش خانواده ایرانی تبیان

منبع :

همشهری آنلاین

........................................................................................................................................................

برای نگه داری از گل ها، نرم کردن گوشت و چندین کار دیگر از نوشابه استفاده کنید!

١ - خاصیت اسیدی نوشابه به از بین بردن زنگ زدگی باتری خودرو منجر می شود. تقریبا تمامی نوشیدنی های گازدار حاوی اسید کربنیک، لکه ها و رسوب های زنگ را از بین می برد. مقداری نوشابه روی باتری ریخته، بگذارید مدتی بگذرد. سپس با یک پارچه خیس آن را تمیز کنید.


٢ - دیگر لازم نیست برای باز کردن پیچ و مهره های زنگ زده اذیت شوید. پارچه خیس شده در نوشابه را برای چند دقیقه دور پیچ و مهره ها بگذارید. پیچ به راحتی باز می شود.

۳ - کاغذ آلومینیومی آغشته به نوشابه را روی لکه های زنگ در قسمت بدنه خودرو بمالید تا به راحتی از بین برود.

۴ - برای نگه داری با طراوت و طولانی تر گل ها یک فنجان نوشابه را توی گلدان خالی کنید. قند موجود در نوشابه طراوت، شادابی و عمر بیشتری به گل ها خواهد بخشید. در گلدان های شفاف می توانید از نوشابه های بی رنگ مانند سون آپ یا اسپرایت استفاده کنید.

۵ - برای از بین بردن بو و کثیفی توالت، مقداری نوشابه روی کف بریزید و پس از یک ساعت شست وشو دهید.

۶ - برای باز کردن راه های لوله فاضلاب یک شیشه ٢ لیتری نوشابه توی چاه خالی کنید.

٧ - هر گاه آدامس به موهای شما چسبید، آن قسمت را با نوشابه خیس کنید و پس از چند دقیقه بشویید.

٨ - برای نرم کردن گوشت آن را در مقداری نوشابه بخوابانید و سپس بپزید.

٩ - برای تمیز و براق کردن سکه های معمولی آن ها را توی نوشابه بخوابانید.

١٠ - برای رفع لکه های روغن از روی موزائیک ابتدا مقداری خاک روی لکه ریخته، قدری بسایید. پس از جمع کردن خاک، نوشابه روی آن قسمت بریزید و بگذارید ٢٠ دقیقه بماند. در انتها با مخلوطی از یک چهارم پیمانه مواد شوینده و یک چهارم پیمانه سفید کننده حل شده توی یک گالن آب، قسمت مذکور را شست وشو دهید.

برگرفته از روزنامه خراسان

.....................................................................................................................................................

تخته گوشت پلاستیکی بهتر است یا چوبی ؟ - آکاایران

 
نوشته شده توسط akairan

خیلی ها تخته گوشت چوبی رابه دلایل زیباشناسی ترجیح می دهند اما بعضی ها هم تخته های چوبی را به دلیل باقی ماندن میكروب در آن مردود می دانند. شاید این تصور از تبلیغاتی كه برای تخته گوشت های پلاستیكی می شود ناشی شده. در این تبلیغات سعی در این است كه به مصرف كنندگان بقبولانند پلاستیك بهتر است چون نفوذناپذیر است.اما تحقیقات نشان می دهد كه تخت چوبی هیچ ضرری ندارد. این تخته ها بهداشتی تر هستند و در واقع برای كارد هم تخته چوبی بهتر است. شایع است كه تخته چوبی متخلخل است و موجودات ریز مضر مانند سالمونلا، ای كولای و لیستریا در آن خانه می كنند و پاك كردن آن ها از سطح تخته چوبی مشكل است و هر ماده غذایی دیگری كه روی آن قرار بگیرد به آسانی آلوده می شود. از طرفی می گویند پلاستیك نفوذناپذیر است و خیلی آسان تر و بهتر تمیز می شود.


با وجود این همه شایعات هیچ كس حتی مسوولان بهداشتی این گفته ها را تا سال ۱۹۹۳ آزمایش نكرده بودند. در آن زمان میكروبیولوژیست های مؤسسه تحقیقات غذایی دانشگاه ویسكانسین تخته گوشت چوبی و پلاستیكی را به انواع باكتری های ایجادكننده مسمویت های غذایی آلوده كردند. چه اتفاقی می افتد؟ بدون شست وشو یا لمس تخته ها، باكتری هایی كه روی تخته چوبی بودند ظرف سه دقیقه از بین رفتند. اما باكتری هایی كه روی تخته پلاستیكی بودند نه تنها زنده ماندند بلكه در طول یك شب چند برابر شدند.
به این ترتیب به نظر می رسد چوب خاصیت میكروب كشی طبیعی دارد كه پلاستیك فاقد آن است. با این حال اگر در خانه تخته پلاستیكی دارید لازم نیست آن را دور بیندازید و با عجله برای خرید تخته چوبی از خانه بیرون بروید. تا زمانی كه تخته پلاستیكی خود را با مواد ضدباكتری بشویید خطری شما را تهدید نمی كند.

..........................................................................................................................................................

نكات مفيد خانه داري براي تازه عروسها !

Open in new window
اگر كفش یا لباس جیر شما با چربی لك شده، برای پاك كردن لكه چربی می‌توانید از سركه بی‌رنگ یا نوشابه گازدار بی‌رنگ استفاده كنید. به این ترتیب كه محل لكه را با برسی نرم یا یك مسواك به نوشابه یا سركه آغشته كرده و به آرامی لكه چربی را پاك كنید. برای آن كه حالت جیر كفش یا لباس شما به حالت اولیه برگردد، با برس مخصوص جیر محل لكه را كمی برس بزنید.

برای تازه ماندن كیك و شیرینی می‌توانید آنها را در ظرفی پلاستیكی گذاشته كه یك تكه نان تازه یا نصف سیب درختی در آن قرار دارد. رطوبت موجود در نان و سیب باعث تازه ماندن شیرینی و كیك می‌شود.

برای این‌كه موقع پاك كردن ماهی، لیزی آن از بین برود به دستانتان كمی نمك بزنید. همچنین برای این‌كه بعد از سرخ كردن ماهی بوی آن در تابه نماند مقداری سركه و آب در ظرف بریزید و آن‌ را به مدت چند دقیقه بجوشانید. با این كار بوی ماهی از بین می‌رود.

اگر روی فرشتان چای ریخت، بلافاصله روی لكه چای ماست بریزید و بگذارید بماند تا رنگ چای را از بین ببرد.

اگر هنگام آشپزی، خورش شما قدری شور شد نگران نشوید. كافی است یك سیب‌زمینی را پوست‌كنده و داخل خورش بیندازید. سیب‌زمینی نمك غذا را به خود گرفته و طعم غذا بهتر می‌شود. البته دقت كنید بعد از طبخ غذا آن سیب‌زمینی را دور بیندازید.

بعضی وقت‌ها هر چقدر كاهو و كلم را بشوییم باز هم حشراتی در آن باقی می‌ماند؛ حشراتی سمج كه حتی بعد از این همه شستن باز هم زنده هستند. در این مواقع می‌توانید ظرفی را پر از آب كنید و چند قاشق چایخوری نمك یا سركه در آن بریزید و بگذارید كاهو یا كلم 15 دقیقه در آن بماند. سپس آنها را بیرون آورده و آبكشی كنید.

لباس‌های تیره بعد از هر بار شستشو معمولا بور می‌شوند و شفافیت روز اول را نخواهند داشت. برای این‌كه لباس‌های تیره شما كدر و بور نشود، می‌توانید یك فنجان سركه سفید را در ظرفی كه آب سرد و مایع شوینده در آن است مخلوط كرده و لباستان را در آن خیس كنید. بعد از گذشت 30 دقیقه آن را بشویید. سركه سفید مانع بور و كدر شدن لباس‌های شما می‌شود.

اگر یادتان رفت و فلفل غذای شما زیاد شد، با این غذای تند چه كار می‌كنید؟ برای از بین بردن تندی غذا، آب یك عدد لیمو ترش تازه را گرفته و داخل غذا بریزید. با این كار طعم تند غذا كاهش می‌یابد.

تا به حال دقت كرده‌اید وقتی نمك رطوبت می‌گیرد به راحتی از نمكدان بیرون نمی‌آید؟ بنابراین برای این‌كه نمك در نمكدان مرطوب نشود و راحت‌تر خارج شود چند دانه برنج خشك داخل نمكدان بگذارید.

برای از بین بردن لكه چسب، می‌توانید از سركه استفاده كنید. پارچه‌ای را آغشته به سركه كرده و روی محل لكه بگذارید تا تمام آن را بگیرد. بعد از مدتی می‌توانید به راحتی چسب را از بین ببرید.

گرد آوري : فارس تك
منبع : سيمرغ
............................................................................................................................................................

آموزش شيوه نگهداري و مصرف سبزيجات

Open in new window
وقتی صحبت از سلامتی به میان می‌آید، غذای سالم اهمیت پیدا می‌كند، از تنقلات و میان‌وعده‌های سالم و مقوی حرف می‌زنیم، همه یاد میوه‌ها و سبزیجات مختلف و رنگارنگی می‌افتند كه تقریباً توی همه خانه‌ها هم پیدا می‌شود، بخصوص سر سفره ایرانی‌ها، همراه صبحانه، نهار و شام. به عنوان نمونه می‌توان سبزی خوردن و سالاد را نام برد كه جزو جدایی‌ناپذیر سفره ایرانی است. در فصل زمستان هم انواع شور و ترشی كه بالاخره آنها هم از سبزیجات مختلف درست شده‌اند.

با این‌كه بارها از فوائد بی‌شمار میوه‌ها و سبزی‌ها گفته شده، ولی باز هم می‌توانیم از آنها بگوییم، از روش نگهداری و شیوه مصرفشان.

سبزی‌ها به صورت خام، پخته یا سرخ شده مصرف می‌شوند. البته بهتر است بدانیم اگر بتوانیم سبزیجات را بیشتر به صورت خام مصرف كنیم، از ویتامین‌ها و مواد غذایی موجود در آنها نیز بیشتر بهره می‌بریم.

سبزیجات خام

خیلی از سبزیجات را می‌توانیم به صورت خام مصرف كنیم كه البته بهترین روش هم هست. سبزیجاتی مثل كاهو، انواع كلم‌، هویج، گوجه فرنگی و... را می‌توان به راحتی به صورت خام استفاده كرد، البته در صورتی كه مشكلی در هضم غذا نداشته باشید.

همچنین خوب است بدانیم استفاده از سبزیجات خام به صورت روزانه می‌تواند بسیاری از ویتامین‌های مورد نیاز بدن را فراهم كرده و در ضمن فیبر لازم را هم تامین كند.

سبزیجات پخته

بعضی از سبزیجات مثل سیب‌زمینی یا چغندر را نمی‌شود به طور خام مصرف كرد. بنابراین مشخص است كه باید این سبزیجات را همراه آب پخته و بعد مصرف كنیم. بهترین روش برای پخت این‌گونه سبزیجات این است كه اول بگذاریم آب جوش بیاید. سپس سبزیجات مورد نظر را در ظرف بریزیم تا پخته شوند. البته بهتر است برای پخت سبزی‌ها از ظروف لعابی استفاده شود. همچنین لازم است دقت داشته باشید، سبزیجات را باید با حداقل میزان آب بپزیم تا بعد از پخته شدن مقدار زیادی آب همراهش نباشد. درضمن به یاد داشته باشید كه حتماً باید از آن آبی كه همراه سبزی پخته شده نیز استفاده كنیم. برای حفظ رنگ اصلی سبزی و خوشرنگ ماندن آن، بهتر است هنگام پختن در ظرف را بگذاریم.

اسفناج یكی از سبزیجات مفید و پرخاصیت است، اما برای مصرف این سبزی دقت داشته باشید آن را قبل از پختن خرد نكنید. بگذارید اسفناج كمی بپزد و بعد از پخته شدن آن‌ را بكوبید. با این كار ویتامین بیشتری را در خود حفظ می‌كند.

بعضی از سبزیجات مثل گل‌كلم و نخودفرنگی بهتر است با نمك پخته شود تا مزه بهتری بگیرد. بعضی از سبزی‌ها مثل هویج هم باید با كمی شكر جوشانده شود. پس همه سبزی‌ها مثل هم نیستند و طرز تهیه و مصرف آنها یكی نیست.

البته بیشتر سبزی‌ها را می‌شود هم خام مصرف كرد و هم پخته، ولی این نكته را هم به یاد داشته باشید كه برای پختن سبزی بهتر است آنها را بخارپز كنیم؛ به این صورت ویتامین بیشتری در سبزی باقی می‌ماند.

سبزیجات خشك

خشك كردن سبزیجات از فریز كردن آنها بهتر است، زیرا سبزی خشك ویتامین بیشتری را در خود نگه می‌دارد و زمان بیشتری هم می‌توانیم آنها را نگهداری كنیم. برای خشك كردن سبزیجات باید آنها را پاك كرده و تمیز بشوئیم. پس از شستشو نیز باید صبر كنیم تا آب آن كامل گرفته شده و خشك شود. بعد آنها را در مكانی كه سایه است خشك می‌كنیم.

البته خیلی‌ از خانم‌های خانه‌دار سبزی را در آفتاب خشك می‌كنند، در حالی كه این كار باعث زرد شدن سبزی می‌شود. بنابراین بهتر است سبزیجات را در سایه خشك كنیم. البته در دورانی نه چندان دور، برخی از مواد غذایی را كه در فصلی خاص یافت نمی‌شد نیز خشك می‌كردند. مثلا روزگاری در فصل زمستان بادمجان نبوده است به همین دلیل مردم در تابستان بادمجان‌ها را به نخ كشیده و در اتاق یا انباری می‌بستند تا خشك شود و برای زمستان آماده باشد، اما امروز شرایط فرق كرده، حالا حتی در سردترین روزهای سال هم بادمجان وجود دارد.

سبزیجات یخ‌زده

فریز كردن هم نوعی دیگر از نگهداری مواد غذایی است كه امروز هم طرفداران زیادی پیدا كرده است. سبزیجات را می‌توان بطور متوسط 8 تا 12 ماه در فریزر نگهداری كرد. البته بهتر است برای فریزری كردن از قبل سبزیجات را سرخ نكرده و به صورت خام در فریزر بگذاریم. سپس هر زمانی كه نیاز داشتیم می‌توانیم آنها را از فریزر درآورده و استفاده كنیم. به عنوان نمونه سبزیجاتی مانند نخودفرنگی، كرفس و لوبیا را می‌شود خام در فریزر نگه‌داری كرد.

بهتر است بعضی از سبزیجات مثل لوبیا، هویج یا باقلا را اول به مدت چند دقیقه در آب جوش بگذاریم و بلافاصله آنها را در آب سرد بریزیم. بعد از سرد شدن آنها را در كیسه‌های نایلونی گذاشته و در فریزر جا دهیم. كیسه‌های فریزر باید بسیار محكم و مقاوم باشد تا رطوبت سبزی از بین نرود.

همچنین نباید سبزی را پس از این‌كه از فریزر بیرون آوردیم، دوباره داخل فریزر بگذاریم. چون در اثر آب شدن سبزی ارزش غذایی آن نیز كاهش می‌یابد. بنابراین مهم است سبزی‌ها را طوری بسته‌بندی كنیم كه برای مصرف یك وعده مناسب باشد.

در نهایت باز هم تاكید می‌كنیم كه سبزی‌ها چه خام باشند و چه پخته برای بدن ما مفید هستند و حتماً باید در برنامه غذایی ما جای بگیرند.


گردآوري : فارس تك
منبع : سیمرغ
........................................................................................................................................................................

روش هاي نگهداي گل در خانه

Open in new window
شما در اين مقاله با روش نگهداري گل‌هاي نرگس ،شقايق ،داوودي و مينا آشنا مي‌شويد :
گل نرگس : اين گل در آب کم عمق مي‌تواند عمر بسيار درازي داشته باشد. به ويژه اگر ساقه‌هاي آن را به طور مکرر کوتاه کرده و آب را عوض کنيد و غذاي مکمل به آن اضافه نماييد. هر دو تا سه روز يکبار تنها در نيمي از گلدان آب بريزيد. مي‌توانيد پوسته محافظ را به حال خود باقي گذاشته و يا آن را به آرامي از ساقه جدا کنيد.

زمانيکه ساقه‌هاي نرگس را کوتاه مي‌کنيد اين پوسته‌ها از خود نوعي شيره در داخل آب ترشح مي‌کنند که عمر ساير گل‌ها را کوتاه مي‌کنند. براي جلوگيري از اين مشکل مي‌توانيد پس از برش ساقه‌ها براي 12ساعت آنها را در يک گلدان مجزا قرار دهيد و سپس با گل‌هاي ديگر در يک گلدان قرار دهيد. در گل آرايي‌هاي جديد ديده مي‌شود که گل نرگس را همراه با پياز و ريشه آن تزئين مي‌کنند. به اين منظور گل روي ريشه‌ها را با آب شسته و مي‌توانيد از کليه گياه از ريشه گرفته تا ساقه و برگ و گل لذت ببريد.


گل شقايق: همان مراقبت‌هاي متداولي که در ابتدا توضيح داده شد در مورد گل شقايق هم صدق مي‌کنند، اما از آنجاييکه ساقه‌هاي آنها خيلي لطيف و آسيب پذير مي‌باشند، بايد آنها را با ملايمت در دست گرفته و به آرامي کوتاه کنيد. طبيعت حساس و لطيف گل‌هاي شقايق حاکي از اين مطلب است که عمري بيش از3 تا5 روز ندارند.


گل داودي: اين گل‌ها در رنگ‌ها و اشکال مختلف يافت شده و با تعداد گلبرگ‌هاي مجزا يافت مي‌شوند. گاهي اوقات در رنگ‌هاي غيرمعمول ديده شده و با شکوفه‌هاي تکي و يا چند تايي در هر ساقه، داراي زيبايي خاصي مي‌باشند. هر يک از گلبرگ‌ها که زرد شده و يا رو به پلاسيدگي مي‌رفتند، بايد از ساقه جدا شوند. برگ‌هاي اين گل گاهي اوقات از گلبرگ‌ها نيز زودتر پلاسده مي‌شوند. کوتاه کردن ساقه‌ها جذب مطلوب آب را افزايش داده و عمر گل را در داخل گلدان افزايش مي‌بخشد. عمر متوسط گل‌هاي داودي در گلدان چيزي در حدود 7تا12 روز مي‌باشد.


گل مينا: کليه موارد ذکر شده براي مراقبت و نگهداري از ساير گل‌ها درمورد اين گل نيز صدق مي‌کند ، تنها با اين تفاوت که بايد به ياد داشته باشيد اين گل نيازمند ميزان آب زيادي است به همين دليل بايد به طور مکرر گلدان را چک کنيد و آن را هميشه پر از آب نگه داريد.

گردآوري : فارس تك
منبع : سيمرغ
...............................................................................................................................................................

چيدمان مناسب يك آشپزخانه كوچك

Open in new windowآشپزخانه كوچك شما با‌ اعمال چند تغيير مختصر و جزئي به‌راحتي مي‌تواند به‌يك آشپزخانه بزرگ و كاملا كارآمد تبديل شود. تنها كافيست كاري كنيد كه آشپزخانه كوچك شما بزرگ‌تر و دلباز‌تر به‌نظر آيد. براي اين‌كار براي شما ايده‌هايي داريم كه با انجام آن به نتيجه‌اي مطلوب و رضايت‌بخش خواهيد رسيد.

مراحل:
1. براي وسايل و تجهيزات آشپزخانه از قبيل يخچال، ماشين لباسشويي، ظرفشويي و... سعي كنيد تا حد‌امكان انواع ظريف و در مقياس كوچك خريداري كنيد. اگر تمام وسايل موجود در‌آشپزخانه مقداري ظريف‌تر و كوچك‌تر از سايز طبيعي خود انتخاب شوند، در نهايت به‌مقدار زيادي درفضا صرفه‌جويي مي‌شود.
2. استفاده از رنگ‌هاي ملايم و روشن به بزرگ‌تر به‌نظر رسيدن آشپزخانه كمك مي‌كند. زياد ‌نور را منعكس مي‌كنند و سبب روشن‌تر شدن فضا مي‌شوند. براي مثال همراه با كابيت‌هاي كرم رنگ براي ديوارها از رنگ بژ استفاده كنيد و يا اگر تمايل به‌ استفاده از رنگ‌هاي خنثي نداريد مي‌توانيد از رنگ‌سبز ملايم يا آبي و يا زرد روشن استفاده كنيد.
3. از كابينت‌هايي با در‌هاي آينه‌اي در آشپزخانه استفاده كنيد زيرا اين‌كار سبب مي‌شود آشپزخانه شما وسيع‌تر به‌نظر برسد هم‌چنين مي‌توانيد به‌جاي اين‌كار براي تعدادي از كابينت‌ها از در‌هاي شيشه‌اي استفاده كنيد و براي داخل آن‌ها از ظروف كريستال و شيشه‌اي استفاده كنيد تا درخشش آن‌ها سبب روشن‌تر شدن فضاي آشپزخانه شود.
4. بيشتر از وسايلي كه قابليت نصب و آويختن به‌ديوار را دارند از‌قبيل سرويس كفگير ملاقه، جاروشارژي و ... استفاده كنيد تا فضاي كشوها و روي كابينت‌ها بيهوده هدر نرود و صرف وسايل ديگري شود.
5. يك يا دو كابينت را از‌كف تا سقف آشپزخانه در‌نظر بگيريد تا هم قفسه‌هاي بيشتري براي‌تان مهيا شود و هم سقف آشپزخانه بلند‌تر به‌نظر آيد.
6. حتما قسمت بالاي كابينت‌ها را با نصب هالوژن نورپردازي كنيد تا زماني كه آن‌ها را روشن مي‌كنيد فضا شيك و روي سطح كابيت‌هاي تحتاني روشن شود.
7. براي كفپوش آشپزخانه از پاركت يا سراميك‌هاي طرح‌دار استفاده كنيد و يا كفپوش ساده فعلي را نقاشي كنيد و كفپوش طرح‌دار سبب مي‌شود تا پهناي آشپزخانه شما بيشتر از آن‌چه هست به‌نظر آيد. هم‌چنين اگر تمايل داريد از قاليچه در آشپزخانه خود استفاده كنيد توصيه مي‌كنيم يك قاليچه با طرح بسيار ساده و نقش و نگار‌كم را براي اين‌فضا انتخاب كنيد.
8. براي روي سينك ظرف‌شويي قطعه‌اي متحرك از جنس سطح كابينت‌ها در‌نظر بگيريد تا زماني‌كه با سينك كاري نداريد آ ن‌را روي سينك قرار دهيد تا سطح كار شما وسيع‌تر و بيشتر شود.
9. كمي بيشتر در‌ خصوص وسايلي كه در آشپزخانه داريد موشكافي كنيد و ببينيد از كدام‌شان بيشتر استفاده مي‌كنيد و از كدام‌يك از آن‌ها كم و يا اصلا استفاده نمي‌كنيد! در بسياري از آشپزخانه‌ها برخي از وسايل وجود دارند( مثل قهوه‌ساز يا ...) كه خانم خانه تنها براي زيبايي آن‌ را در معرض ديد قرار داده است در حالي‌كه از آن‌ها استفاده نمي‌كنند و يا خيلي‌كم استفاده مي‌كنند! بايد به‌شما بگوييم كه اين‌كار نه‌تنها تاثيري در زيبايي آشپزخانه شما ندارد بلكه سبب شلوغي و گرفته شدن فضاي آشپزخانه شما نيز مي‌شود.تنها وسايل پراستفاده را در دسترس قرار دهيد و وسايل ديگر را داخل كمد و كابينت‌ها بگذاريد. هرچه آشپزخانه شما خلوت‌تر باشد بزرگ‌تر به‌چشم مي‌آيد.
10. براي پنجره‌ها از پرده‌هاي كوتاه و كم‌چين استفاده كنيد تا نور خورشيد براي ورود به آشپزخانه مسدود نشود.
با كمك اين10 روش ساده خواهيد ديد كه آشپزخانه كوچك شما به چه‌ميزان بزرگ و دلباز به‌نظر خواهد آمد و از كار‌كردن و گذراندن وقت خود در آن احساس خستگي نخواهيد كرد.
http://www.manzelmag.com/main/1388-04 ... n/1109-small-kitchen.html
..................................................................................................................................................
 

 آداب كباب پختن

 

 تازه نگه داشتن گوشت بریان           
 
تازه نگهداشتن گوشت بریان

 

اگر برای میهمانی خود گوشت بریان پخته اید برای بریدن و قطعه قطعه كردن آن عجله نكنید. چرا كه ممكن است گوشت به جای بریده شدن، تكه تكه شود. برای جلوگیری از تكه شدن، پس از پختن گوشت آن را به مدت ۱۰ دقیقه درون فری كه قبلاً روشن بود و هنوز اندگی گرما در آن باقی مانده، قرار دهید.و دریچه فر را نیمه باز بگذارید. به این ترتیب خونابه گوشت كه در اثر گرمای فر در مركز گوشت انباشه شده بیرون آمده و گوشت ترد و تازه برای قطعه قطعه شدن آماده می شود.

 

.........................................................................................................................

 تصاويري از هنر ميوه و سبزي آرايي


food-art-01
food-art-02
food-art-03

food-art-05
fruit-vegetable-art-07
fruit-vegetable-art-08
fruit-vegetable-art-25
fruit-vegetable-art-26
fruit-vegetable-art-30

 

 

                                                                            برگرفته:دست پخت

.....................................................................................................................

 



                                                                              برگرفته:دست پخت

......................................................................................................................

r2p93n 2vwbq7o 2uy3uw9

 

                                                                        برگرفته:دست پخت

......................................................................................................................

                                     اصول نگهداری روغن ها
 

روغن

 

 چربی ها و روغن ها از مهمترین اجزای غذای انسان به شمار می روند و همه ما هر روز مقادیری از این ماده غذایی را مصرف می كنیم. چربی ها در تمام سلول‌ها و بافت های بدن وجود داشته و نقش حیاتی در غشای سلولی ایفا می‌كند، همچنین چربی‌ها به صورت پوشش و لایه محافظ در اطراف بعضی از اعضا و اندام‌های بدن یافت می شود.

 

یكی از مسایلی كه در مورد روغن ها و چربی ها بسیار حائز اهمیت است، مساله فساد آنهاست. هوا ) اكسیژن(، رطوبت، نور، درجه حرارت، كاتالیزورها و برخی آنزیم‌ها از عوامل اصلی فساد روغن‌ها و چربی ها هستند:

 

1) هوا ( اكسیژن )

هرگاه روغن‌ها و چربی‌ها در معرض هوا قرار گیرند، اكسیده می‌شوند كه این عمل سبب ایجاد طعم نامطلوب در روغن ها و چربی ها می شود.هر اندازه درصد اسیدهای چرب غیر اشباع در روغن بیشتر باشد، بیشتر در معرض خطر اكسیداسیون قرار می‌گیرند.

 
۲) رطوبت :

میزان رطوبت در روغن ها وچربی ها كم است بنابراین میكروب‌ها كمتر می توانند موجب فساد آنها شوند. وقتی مقدار كمی رطوبت وارد روغن‌ها شود سرعت فساد آنها بیشتر می‌گردد.

 

۳) نور :
ازجمله عواملی كه به شدت سبب تغییر طعم و رنگ در چربی‌ها و روغن‌ها می‌شود، نور است لذا مناسب است كه این مواد در معرض مستقیم نور قرار نگیرند.

 

۴) درجه حرارت :
از عوامل مهم دیگری كه در فساد روغن‌ها و چربی‌ها نقش دارد، درجه حرارتی است‌كه در آن قرار دارند. لذا در هنگام پخت مواد غذایی ، استفاده از درجه حرارت بالا سبب تغییر رنگ و طعم در روغن و خروج دود آبی و سپس دود سیاه می شود كه نشانه فساد روغن است.همچنین قرار دادن چربی‌ها و روغن‌ها در كنار شعله گاز سبب تسریع در فساد آنها می شود.


● تند شدن چربی ها و روغن ها
عموما هر تغییری در روغن ها ایجاد شود كه طعم نامطلوب تولید كند ،به آن "تند شدن" می گویند. البته این تند شدن با توجه به عامل تغییر درطعم متفاوت است. چنانچه فساد ناشی از اكسیداسیون )شیمیایی یا میكروبی( باشد، به آن تند شدن اكسیداتیومی می‌گویند. فلزات، اشعه، رطوبت و میكروب‌ها اكسیداسیون چربی‌ها و روغن ها را تسریع می‌كنند.


همچنین گاهی میكروب‌ها رنگدانه‌هایی تولید می‌كنند كه در چربی محلول بوده و داخل آن نفوذ می‌كنند كه این عمل سبب تغییر رنگ در چربی می‌شود. در برخی مواقع چربی‌ها توسط میكروب‌ها هیدرولیز و یا اكسیده می شوند.


همچنین باید گفت مواد غذایی چرب به‌طور معمول رطوبت تقریبا پایینی دارند كه این شرایط برای رشد كپك ها نسبت به سایر میكروب ها شرایط مناسب تری است. كپك ها با تجزیه روغن‌ها و چربی‌ها سبب تند شدن و فسادآنها می‌شوند.

 

 ●نكاتی در ارتباط بامصرف چربی ها و روغن‌ها
با توجه به تمام موارد فوق جهت نگهداری صحیح روغن ها و چربی ها باید به نكات زیر توجه نمود :

 

۱) هنگام خرید :
ظلازم است مشخصاتی بر روی ظروف بسته بندی روغن از هر جنسی كه باشند، درج شود. این مشخصات شامل نام تجاری كالا، نوع فرآورده، شماره پرونده ساخت كالا، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت ، نام شركت سازنده و آدرس آن، شرایط نگهداری و مصرف ، تاریخ تولید و تاریخ انقضا است.


بر اساس دستور العمل اداره كل نظارت بر مواد غذایی، معاونت غذاو داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از ابتدای سال ۸۳، روی بسته بندی انواع روغن های نباتی جامد هیدروژنه باید میزان اسید های چرب اشباع و اسید های چرب ترانس ذكرشود.


هرچه میزان اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس روغن نباتی جامد كمتر باشد، روغن مذكور بهتر و سالم تر است.


▪ هیچگونه آثار زنگ زدگی در روی قوطی آن مشاهده نشود .


▪ هیچگونه آثار نشت روغن در بسته بندی آن مشاهده نگردد.


▪ در محل مرطوب نگهداری نشده باشد.


▪ در معرض مستقیم نور قرار نگرفته باشد.


▪ در معرض حرارت و دمای بالا قرار نگرفته باشد.

 

۲) در منزل :
▪ به هنگام طبخ با روغن، از حرارت كم استفاده كنید.


▪ برای سرخ كردن از حرارت ملایم با مدت زمان كمتر استفاده كنید زیرا حرارت بیش از حد، سبب ایجاد بوی تند و زننده در روغن می‌شود.


▪ روغن سوخته بیماری زاست لذا از مصرف آن جدا خودداری فرمایید.


▪ روغن‌های مایع را حرارت ندهید مگر آنكه مخصوص سرخ كردن باشند.


▪ از مصرف مجدد روغنی كه حرارت دیده است پرهیز كنید.


▪ پس از هر بار مصرف ، در ظرف روغن را ببندید تا اكسیژن وارد آن نشود.


▪ اگر مقداری روغن از یك ظرف بزرگ مصرف شده باشد، برای جلوگیری از تند شدن آن بهتر است باقی مانده روغن را در ظرفی كوچكتر ریخته و در آن را كاملا ببندید تا روغن كمترین تماس را با هوا داشته باشد.


▪ روغن‌های مایع را به مدت طولانی در منزل نگهداری ننمایید.


▪ سس‌های سالاد و مایونز باید به علت دارا بودن چربی زیاد بویژه پس از باز شدن در یخچال نگهداری شوند.


امروزه روغن های گوناگونی در فروشگاه ها و مراكز خرید عرضه می شود ولی باید توجه داشت كه از هر روغنی باید برای مصرفی خاص استفاده نمود . به عنوان مثال روغن هایی كه مخصوص سرخ كردن هستند به دلیل بالا بودن آنتی اكسیدان های صنعتی در مقابل عوامل فساد روغن مقاوم تر بوده و به علاوه در اثر حرارت اعمال شده روی‌آنها‌مواد‌سرطان‌زا‌تولید نمی‌كنند. بنابراین می‌توان آنها را ۲-۳ بار استفاده نمود

 

منبع: fdo.mui.ac.ir

......................................................................................................................

گذارید رب توی قوطی بماند!

 

نگذارید رب توی قوطی بماند!

 

یکی از سوال های رایج اکثر خانم ها این است که آیا می توان رب گوجه فرنگی را بعد از باز کردن در کنسرو داخل قوطی نگهداری کرد یا حتما باید آن را به ظرف شیشه ای منتقل کنیم؟ جواب این سوال کاملا ساده و روشن است.

 

 اگر قصد دارید محتویات تمام کنسروها و کمپوت ها و نه تنها رب گوجه فرنگی را بعد از باز کردن درب آن برای مدتی طولانی استفاده کنید، لازم است آن را به ظرف دیگری منتقل کنید. برخی افراد فکر می کنند دلیل این انتقال، پیشگیری از کپک زدن آن ماده غذایی است؛ در حالی که در درجه اول این موضوع اهمیت پیدا می کند که بعد از باز کردن درب قوطی، احتمال بروز واکنش بین یکی از اجزای ترکیب ماده غذایی (به ویژه ماده ای اسیدی) با دیواره فلزی جداره داخلی قوطی بسیار بالا می رود و اگر دقت کرده باشید، دیده اید که مثلا اگر آناناس در قوطی بماند بعد از مدتی رنگ آب آن متمایل به خاکستری می شود. به همین علت بهتر است بعد از باز کردن قوطی، آن را به ظرف دیگری(ترجیحا شیشه ای) منتقل کنید.

 

 مساله دیگر این است که وقتی درب یک کنسرو یا کمپوت را باز می کنید، بستن محکم آن، دیگر امکان پذیر نیست؛ در حالی که منتقل کردن به ظرف دیگر این امکان را فراهم می کند و محکم بستن در ظرف جلوی ورود آلودگی به مواد غذایی را می گیرد. از جمله دلایل اصلی کپک زدن رب که هم در قوطی و هم در ظروف شیشه ای رخ می دهد ورود همین آلودگی ها به داخل ماده غذایی است. از این رو، رعایت مسایل بهداشتی به عنوان مثال استفاده از یک قاشق خشک و تمیز هنگام برداشتن رب از داخل ظرف می تواند از آلوده شدن ماده غذایی و در نتیجه کپک زدن آن پیشگیری کند. البته محلی که رب را در یخچال قرار می دهیم و دمای متفاوت طبقات چندان تاثیری بر کپک زدن آن ندارد اما معمولا بهترین مکان برای نگهداری رب طبقات بالایی یخچال است.

 

 منبع : روزنامه سلامت

 

......................................................................................................................

 نگهداری عسل در خانه


عسل

 

 

PH عسل برابر 4 و به شدت اسيدي است،‌ بنابراين بايد از نگه‌داري آن در ظروف فلزي خودداري كرد. چون بعد از مدتي فلز را خورده و خودش هم خراب مي‌شود و ذرات فلز كه به همراه عسل وارد بدن مي‌شود، براي انسان مضر است. براي نگه داري عسل در حجم زياد ظروف استيل و گالوانيزه و براي مصارف خانگي ظروف شيشه اي، لعابي و سفالي توصيه مي‌شوند.

  ظرف عسل را نبايد در باز، در اتاق يا يخچال نگه داشت، ‌زيرا عسل، ‌آب موجود در هوا را به شدت به خود جذب كرده و پس از مدتي، رقيق و آبكي مي‌شود. عسل، بوهاي خارجي را خيلي زود به خود جذب مي‌كند. بنابراين نبايد آن را نزديك موادي چون پارافين، قير، بنزين و ماهي‌هاي دودي و ... نگه داشت.

  در نزد عامه عسل متبلورشده و شكرك‌زده عسل تقلبي شناخته مي‌‌شود كه اين باور صحيح نيست ولي فروشندگان عسل براي از بين بردن شكرك و جلوگيري از متبلور شدن آن عسل را به مدت نيم ساعت در درجه حرارت حدود "65" درجه سانتي‌گراد نگه داشته و سپس آن را سرد كرده و بسته‌بندي مي‌كنند تا عسل آن‌ها شكرك نزند. چون حرارت دادن عسل همه ذرات جامد موجود را به مايع تبديل مي‌كند و مانع شكرك‌زدن عسل مي‌شود. در ضمن بهترين دما براي نگه‌داري عسل "7" تا "12" درجه سانتي‌گراد است.

 

منبع:fdo.mui.ac.ir

......................................................................................................................